lauantai 2. helmikuuta 2013

Kühne, fasskraut

Yritin kirjoittaa tähän alkuun hienoja sanoja, mutta sanat eivät oikein tahtoneet tulla ulos.

Kun pari vuotta sitten sain hölmön blogi-idean, en ikinä olisi arvannut millaisen suosion se saa aikaan. Tätä kirjoittaessani tarjoiluehdotuksella on Bloggerissa 1639 seuraajaa ja Facebookissa tykkääjiä on reilusti toista tuhatta. Blogissa on vierailtu yli miljoonaa kertaa ja huomiota on tullut Kauppalehteä ja Yleisradiota myöden. Edelleenkin tarjoiluehdotuksia tulee sähköpostitse lähes tulkoon joka päivä.

Olen parhaillaan aloittelemassa jatko-opintoja yliopistolla eikä aika ja motivaatio tahdo riittää kaikkeen. Etenkin viimeisen vuoden aikana jokaisesta uudesta tarjoiluehdotustestistä on ollut aina hieman edellistä vaikeampi raportoida - ilman että alkaisi toistaa itseään. Pienen luonnontieteilijän mieli, mielikuvitus ja sanavarasto ovat niin kovin rajallisia. Siispä nyt onkin aika laittaa tarjoiluehdotus hyllylle ja keskittyä muihin tehtäviin. Musiikkitermein sanottuna tarjoiluehdotus jää siis pitkälle tauolle. En tiedä palaako tarjoiluehdotus vielä joskus. Ehkä, ehkä ei.

Ja nyt kun kaikkien lukijoiden mieli on hapatettu, onkin aika jättää hapan maku suuhun myös minulle. Kokeilussa on hapankaalia Saksan malliin.

Etiketin mukaan sisältöön pitäisi olla käytetty beste zutaten jopa seit 1722. Purkkia avatessani toivoin, että nämä zutaten olisivat hieman tuoreempaa vuosikertaa. Itse tarjoiluehdotus koostuu (puisesta) kulhollisesta hapankaalia. Koristeena on pari jonkinsortin nokkosta sekä viisi kokonaista mustapippuria. Eines lusikoidaan luonnollisesti puulusikalla.



Puista tarjoiluastiaa meiltä ei löytynyt, joten lasinen sai välttää. Puinen kapusta sentään oli. Nokkosen roolia esitti persilja.



Jo ensimmäinen lusikallinen sai mieleni värjäytymään mustaksi. Aloin pohtia mitä kaikkea kivaa olisin voinut tehdä niinä lukemattomina päivinä, jotka tuhlasin kauppojen elintarvikehyllyjen välissä ja oksentamisen uhalla lapioin kaikenlaista soodaa suuhuni. 

Turhuuksien turhuutta kaikki.

Ja mitä enemmän hapankaaliastia tyhjeni, sitä enemmän happani mies. 

Mietin niitä vapaapäiviä, jotka kuluivat tietokoneen äärellä kaiken tämän raportointiin: hukkaan heitettyjä.

Kellertävät kaalisuikaleet muistuttivat toukkia roikkuessaan suupielistäni, kun raivosin peilikuvalleni olohuoneessa. 

Astian tyhjennyttyä istuin nurkassa suu mutrussa ja kädet puuskassa. Istun tässä, enkä liiku enää ikinä mihinkään. 

Enkä pese hampaita. 
Enkä varmasti tule sänkyyn nukkumaan. 

Mutta sitten vapauttava töräys päästi kaiken pahan pois. Örrimörri katosi ja vatsa alkoi toimia. 

Nyt maailma on taas oikein. 

Kiitos kaikille lukijoille. Olkoon elämä teille hyvä.
Muistakaa, että hapankaali kaunistaa.

30 kommenttia:

  1. Kiitos näistä, ovat pelastaneet monta päivää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun panit itsesi alttiiksi, jotta me saisimme nauraa.
    Muista syödä jotakin hyvääkin tästä eteenpäin, kun ei enää tarvitse noudattaa niitä tarjoiluehdotuksia.
    Onnea opintoihin.

    VastaaPoista
  3. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, onneksesi hapankaalikin. Tsemppiä opintoihin. Toivottavasti vielä joskus jossain muodossa saamme nauttia kirjallisesta annistasi.

    VastaaPoista
  4. Kiitos monista nauruista ja kaikkea hyvää, etenkin ruokaa, jatkoon. Toivotaan, että opiskelijaelämä saa sinut vielä palaamaan tänne jakamaan herkkuruokia kanssamme;)

    VastaaPoista
  5. sanavarastosi on kyllä kaukana rajallisesta. Kiitoksia viihdyttävästä blogista. Kaikki hyväkin loppuu aikanaan.

    VastaaPoista
  6. Rainbow appelsiinileivoskeksi on klassikko, jota jaksan aina suositella kaikille tutuille ja tuntemattomille. Kiitän ja kumarran.

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikista hauskoista hetkistä. Ymmärrettävä päätös, joskin vähän haikea fiilis joutua lukemaan aina samoja juttuja uudelleen :)

    VastaaPoista
  8. Harmi, että just loppuu kun löysin. Mutta, monta tekstiä lukematta, kiitän niistä jo etukäteen :--)

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia blogista! Tämä on avartanut omaakin näkemystä, kun jokaisesta paketista on katsottava millainen tarjoiluehdotus siihen on tupattu.

    VastaaPoista
  10. Minä jaksan nauraa niille valkosipulisipseille. Siippani jopa kokeili samaa tarjoiluehdotusta. Kiitos.

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikista niistä naurukohtauksista, jotka olet blogillasi mahdollistanut, ja tsemppiä tulevaisuuden valloituksiin! :-)

    VastaaPoista
  12. Kiitoksia näistä ilon ja naurun hetkistä mitä olet elämääni tuonut, ja onnea tulevaisuuteen ja uusiin haasteisiin!

    VastaaPoista
  13. Kiitos! Ei voi muuta sanoa. :D

    Hörötellyt yksinään miljoonat kerrat. Verbaalinen lahjakkuus on hän. Keep it rockabilly!

    VastaaPoista
  14. Blogisi innoittamana etsin aina jokaisesta ruokatuotteesta tuon mystisen "tarjoiluehdotuksen" ja mieleni pöyristyy kerta toisensa jälkeen kun näen sairaat perversiot todeksi tulleena.

    Kiitos ja näkemiin!

    Godspeed!

    VastaaPoista
  15. Kiitos monista hauskoista hetkistä ja voimia opiskeluun :)

    VastaaPoista
  16. Eikö olis mitään mahiksia saada Unirestan tarjoiluehdotusjuttua tai -raporttia?

    VastaaPoista
  17. Mitä mitä? Hapankaalihan on hyvää. Tosin ei välttämättä kokonaisten mustapippurien kanssa

    VastaaPoista
  18. Harmi, juuri tänään löysin tarjoiluehdotuksen: Lidin puolen kilon Edam-juusto, tarjoillaan sellaisenaan yhtenä könttinä, viereen yksi pieni nuppu kaiketi basilikaa.

    Kiitokset blogista ja nauruista!

    VastaaPoista
  19. Nytkö lopetat ! Mitä teen tämän jälkeen..

    VastaaPoista
  20. Sun blogi on hauska ja inspiroiva, love it <3 Oon sun lukija tottakai, liitythän säkin mun lukijaksi :)

    VastaaPoista
  21. Kiitos, Teddypunkkari!

    Tarjoiluehdotus on ollut yksi elämäni suolista - olen itsekin jo vuosia seurannut niiden järjettömyyksiä.

    Kaikkea hyvää Sinulla ja opinnoillesi toivotan.

    VastaaPoista
  22. sairaan hyvä blogi :D Nauroin kovaan ääneen varmaan puoli tuntia putkeen näitä lukiessa :D

    VastaaPoista
  23. Hauska blogi muttet ole kirjoittanut moneen vuoteen. Terveisin Henna jonka blogi sivuila http://akkapentu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  24. Harmi ettei tänne oo kirjoteltu, mutta perkele ku oli hauskoja postauksia :DD

    VastaaPoista
  25. Hyvin naurattaa vielä vuonna 2017! Nyt vasta tähän törmäsin. Ehkä vaan hauskempi nykyään, kun turhantärkeiden ruokablogien määrä on räjähtänyt käsiin.

    VastaaPoista
  26. Hyvin naurattaa vielä vuonna 2017! Nyt vasta tähän törmäsin. Ehkä vaan hauskempi nykyään, kun turhantärkeiden ruokablogien määrä on räjähtänyt käsiin.

    VastaaPoista
  27. Voi jatka vielä joskus! Sain juuri sairastelun keskelle makeat naurut. Pakko oli kivuta takaperin ensimmäiseen kirjoitukseen asti. Kiitos ja kumarrus!

    VastaaPoista